english
slovenian
Zalai Borásznők
Bemutatkozás
Zalai borvidék
Szőlők - borok
Cabernet franc
Cabernet sauvignon
Chardonnay
Chasselas
Cserszegi fűszeres
Ezerfürtű
Furmint
Irsai Olivér
Kékfrankos
Kékoportó (Portugieser)
Királyleányka
Kövidinka
Leányka
Merlot
Nektár
Olaszrizling
Ottonel muskotály
Pinot blanc
Pinot noire
Pintes
Rajnai rizling
Rizlingszilváni
Sárgamuskotály
Sauvignon blanc
Szürkebarát
Tramini
Zala gyöngye
Zengő
Zenit
Zöld veltelini
Zweigelt
Projektbemutatása
Hasznos információk
ANIMA
A honlapfejlesztés a Szlovénia - Magyarország- Horvátország Szomszédsági Program 2004-2006-os támogatási konstrukciója által megvalósított SLO-HU-CRO/065/HU számú és "Borászok piaci esélyeinek növelése" című projekt keretében valósult meg.

Oldalletöltés: 1085686
Ezerfürtű

Ezerfürtű

(Kecskemét 5, Miklóstelepi 5.)Ezerfürtű

Kurucz András és Kwaysser István állította elő, a Hárslevelű és a Piros tramini keresztezésével. Hazánkban az Alföldön és Szekszárdon készítenek belőle szép bort. A Zalai borvidéken is megtalálható. Telepített terület 1259,3 ha.
Bora semleges ízű, alkoholban gazdag, harmonikus, savai finomak, de lágyulásra hajlamosak, fekvéstől és terheléstől függően bora asztali vagy minőségi bor.
Korai érésű, bőtermő (9-14 t/ha), erős növekedésű. Talajra nem, de fekvésre érzékeny, tőkepusztulásra hajlamos, rothadásra, túlterhelésre és szárazságra érzékeny, fagytűrése közepes, zöldmunka igénye kicsi. A hajtás merev. A vitorla nyitott, lapított, sárgászöld, gyapjas, levelei homorúak, kiterítettek. A fürt vállas, kEzerfürtűözépnagy, átlagtömege 160 g, tömött. A bogyó gömbölyű, kicsi, átlagtömege 1,6 g, sárga, pontozott, hamvas, húsa puha, leve színtelen, íze közömbös, héja vékony és szívós.

 

Easyweb