english
slovenian
Zalai Borásznők
Bemutatkozás
Zalai borvidék
Szőlők - borok
Cabernet franc
Cabernet sauvignon
Chardonnay
Chasselas
Cserszegi fűszeres
Ezerfürtű
Furmint
Irsai Olivér
Kékfrankos
Kékoportó (Portugieser)
Királyleányka
Kövidinka
Leányka
Merlot
Nektár
Olaszrizling
Ottonel muskotály
Pinot blanc
Pinot noire
Pintes
Rajnai rizling
Rizlingszilváni
Sárgamuskotály
Sauvignon blanc
Szürkebarát
Tramini
Zala gyöngye
Zengő
Zenit
Zöld veltelini
Zweigelt
Projektbemutatása
Hasznos információk
ANIMA
A honlapfejlesztés a Szlovénia - Magyarország- Horvátország Szomszédsági Program 2004-2006-os támogatási konstrukciója által megvalósított SLO-HU-CRO/065/HU számú és "Borászok piaci esélyeinek növelése" című projekt keretében valósult meg.

Oldalletöltés: 1085720
Kékfrankos

Kékfrankos

A Kékfrankos vitatott eredetű kékszőlőfajta, vaKékfrankoslószínűleg Ausztria, Magyarország területéről származik. Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában is jelentős mennyiségben van jelen. Elterjedt a Szekszárdi, a Villányi, a Soproni, az Egri, a Mátraaljai borvidékeken, de az ország egész területén megtalálható, ahol kékszőlőt termelnek, Kékfrankosígy a Zalai borvidéken is.
Bora általában mélyvörös színű, csersavban gazdag, markáns ízvilágú bor. Az Egri Bikavér legfontosabb összetevője. Borának minősége nagy eltérést mutat az éghajlati és talajviszonyoktól függően.
Közepes méretű fürtjein kis méretű bogyók találhatóak. Vastag héja miatt nem nagyon rothad, közepes érésű. Szeptember végén érik. Tőkéje kifejezetten erős növekedésű, kisszámú felálló vesszővel.

Easyweb