english
slovenian
Zalai Borásznők
Bemutatkozás
Zalai Borút Egyesület
Lendvai Szőlő- és Gyümölcstermelők Egyesületének
Zalakanyar Vendégváró és Kézműves Egyesület
CELODIN Zalai Alapítvány
Zalai borvidék
Szőlők - borok
Projektbemutatása
Hasznos információk
ANIMA
A honlapfejlesztés a Szlovénia - Magyarország- Horvátország Szomszédsági Program 2004-2006-os támogatási konstrukciója által megvalósított SLO-HU-CRO/065/HU számú és "Borászok piaci esélyeinek növelése" című projekt keretében valósult meg.

Oldalletöltés: 1111770
Zalai Borút Egyesület

Zalai Borút Egyesület

 A Zalai Borút Egyesület már 8 éve várja a zalai gasztronómiai specialitások és a kitűnő zalai borok, a Zalai borvidék ízei, speciális zamatai iránt érdeklődő vendégeket. A borvidék szétszórtan, apró településekből áll Zala megyében.
Átmenetet vagy inkább hidat alkot az Alpokalja vörösbortermő régiója, a Balaton környékének történelmi borvidékei és délre a Muravidék felé.

 Tanulmányút Lendván
Noé Borház Dötkön 

 Zala megye 257 településéből összesen 38 falu és város alkotja a borvidéket. Ezek közül 18 településen találhatók a Zalai Borút Egyesület tagjai: borosgazdák, szőlősgazdák, érdekvédelmi- és társszervezetek, önkormányzatok. A Balatonhoz közelebb eső Zala völgye, a Kis-Balaton környéke és Zalaszentgrót, Zalakaros városok alkotnak körzetet, ez a Zala-menti körzet. A másik jelentős terület a déli, Mura-menti körzet, a szlovén és horvát határ mentén Lentitől, Letenyén keresztül Nagykanizsáig.

A Zalai borúton található szolgáltatások, vendéglátóhelyek, éttermek, kellemes hegyi hajlékok, falusi szálláshelyek, termálfürdők környékén (Zalakaros, Lenti, Letenye, Kehidakustány, Zalaszentgrót) pedig hotelek, panziók, lankás szőlőhegyeinken szép pincékben, présházakban a borkóstolók, pinceszerek nyújtanak kikapcsolódást, kellemes élményeket.

Szakmai nap Söjtörön 

A szőlőhegyeken, a borházakban, több száz éves pincékben a szőlő- és borkultúra emlékeivel, élő hagyományaival, a páratlan zalai táj történelmi, kulturális emlékeivel is megismerkedhetnek a vendégek. A Zalai Borút Egyesület tagjainak évek óta megrendezésre kerülő borversenyei, borfesztiváljai, borünnepei és a „Szüreti barangolások pincétől pincéig” kirándulótúrái Zala megye csodálatos tájain, kitűnő szórakozást nyújtanak időseknek, fiataloknak egyaránt. 

A Zalai Borút Egyesület célja, hogy működésével elősegítse a Zalai borvidék kulturális és történelmi örökségének megóvását, kultúrájának, hagyományainak megőrzését és megismertesse a turistákkal a térséget.
Irodánk Zalaszentgróton, a Május 1 út 38 alatt található. Várunk minden érdeklődőt!


Zalai Borút Egyesület
8790 Zalaszentgrót, Dózsa György u. 9.
Levelezési cím: 8790 Zalaszentgrót, Május 1 út 38.
Tel.: 83/360-614
Email: info@zalaiborut.hu
Web: www.zalaiborut.hu

Easyweb