english
slovenian
Zalai Borásznők
Bemutatkozás
Zalai Borút Egyesület
Lendvai Szőlő- és Gyümölcstermelők Egyesületének
Zalakanyar Vendégváró és Kézműves Egyesület
CELODIN Zalai Alapítvány
Zalai borvidék
Szőlők - borok
Projektbemutatása
Hasznos információk
ANIMA
A honlapfejlesztés a Szlovénia - Magyarország- Horvátország Szomszédsági Program 2004-2006-os támogatási konstrukciója által megvalósított SLO-HU-CRO/065/HU számú és "Borászok piaci esélyeinek növelése" című projekt keretében valósult meg.

Oldalletöltés: 1085690
Lendvai Szőlő- és Gyümölcstermelők Egyesületének

A Lendvai Szőlő- és Gyümölcstermelők Egyesületének

 Szlovénia borvidékein működő szőlészeti-borászati egyesületek közül elsőként Lendván alakítottak egyesületet a szőlő- és bortermelők 1989 márciusában. A ma Lendvai Szőlő- és Gyümölcstermelők Egyesülete néven működő szervezet a hivatalos megnevezését többször is változtatta. A megalakulás idején 50 tagot számláló egyesületnek taglétszáma ma már meghaladja a 200 főt. A tagok egyrészt lendvaiak, másrészt a környékbeli magyar és szlovén falvak lakói, akik a Lendvai-hegyen szőlőterületet birtokolnak.

 Szlovéniával közös projekt értékelő

Az egyesület célja a tagság tudásának bővítése a szőlő-és bortermelés területén a kiváló minőségű borok termelésének érdekében. Az egyesület feladatának tekinti székhelye, a szlovén határmenti kisváros, Lendva népszerűsítését, ismertebbé tételét.

 Tanulmányút keretében a szlovén gazdák borainak megtekintése

 Az egyesület aktívan részt vesz Lendva és környékének rendezvényein. Évről-évre megrendezésre kerül a lendvai borok borversenye és a Szőlőtermelők Tánca, ahol a legjobb bortermelők kapják meg a nekik járó elismerést. A Lendvai Szüret keretében megrendezésre kerülő borfesztiválon a széles közönség megkóstolhatja Lendva környékének legízletesebb borait. Augusztusban megrendezésre kerül a hagyományos „kelepelőállítás”.

Az egyesület tagjainak minden évben tanulmányutakat, kirándulásokat szervez, melynek úti célja egy-egy borvidék. A borosgazdák tudásának további növelését biztosítják az egyesület által szervezett szakmai előadások.

 Az egyesület fontosnak tartja a magyar borászokkal kialakított hatékony együttműködést, hiszen a jövő az összefogásé az európai piacon. A Lendvai Szőlő-és Gyümölcs-termelők Egyesületének elnöke: Fehér Marika, alelnöke: Rozsmán István és Magyar Aleksander titkár. 

 

 Borárúsítás a lendvai piacon

 


Društvo vinogradnikov in sadjarjev Lendava - Szőlő és gyümölcstermelők egyesülete
Lendva. Kranjec ut. 22, 9220 Lendva, Szlovénia.
Telefonszám: 00386 2 575 19 56, Mobil: 00386 41 804 584.
e-mail: rozmanwine@siol.net

 

Easyweb